Tomatensaus met heel, heel veel groenten Een saus op basis van tomaten met een grote verscheidenheid aan groenten. Ideaal om een grote pot van te maken en in te vriezen in porties. Bruikbaar als basis voor je spaghetti bolognese, op een pizza, in een lasagna, en noem maar op. Ingrediënten: 1 grote ajuin (±175g) 2 kleine courgetten (±575g) 1 middelgrote … Read More
Broccolitartaar
Broccolitartaar met geitenkaas en rodebietensaus Portie voor 4 personen Ingrediënten voor de tartaar 500g broccoli 1 appel 25g pijnboompitten (of hennepzaad, gepelde pompoenpitten, …) 1 lente-ui 2 el rozijnen 3 el vers sinaasappelsap 1 el agavesiroop 1 el dijonmosterd 100g verse geitenkaas peper en zout Ingrediënten voor de bietensaus 4 el appelsap 1 pakje rode bieten 1 el agavesiroop 1-2 … Read More
Boerenkoolpesto
Boerenkoolpesto met basilicum en Parmezaanse kaas Ingrediënten 200g boerenkool 2 teentjes knoflook 70g pijnboompitten (of hennepzaad, gepelde pompoenpitten,…) 50g Parmezaanse kaas 100 mL olijfolie peper en zout 2 el citroensap Bereiding Maak de kool schoon en verwijder de nerven. Blancheer eventueel de bladeren voor 2 minuten. Laat dan schrikken in koud water en zwier tot de bladeren goed zijn uitgelekt. … Read More