Portie voor 250g Ingrediënten 150g courgette 1 basilicumplantje 3 el olijfolie 2 el citroensap 1 el mosterd peper en zout Bereiding Maak de courgette schoon en snijd hem in grote stukken. Doe het geheel in een blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Je kan ook een beetje ajuin en/of knoflook toevoegen voor … Read More
Tomatensaus
Tomatensaus met heel, heel veel groenten Een saus op basis van tomaten met een grote verscheidenheid aan groenten. Ideaal om een grote pot van te maken en in te vriezen in porties. Bruikbaar als basis voor je spaghetti bolognese, op een pizza, in een lasagna, en noem maar op. Ingrediënten: 1 grote ajuin (±175g) 2 kleine courgetten (±575g) 1 middelgrote … Read More
Boerenkoolpesto
Boerenkoolpesto met basilicum en Parmezaanse kaas Ingrediënten 200g boerenkool 2 teentjes knoflook 70g pijnboompitten (of hennepzaad, gepelde pompoenpitten,…) 50g Parmezaanse kaas 100 mL olijfolie peper en zout 2 el citroensap Bereiding Maak de kool schoon en verwijder de nerven. Blancheer eventueel de bladeren voor 2 minuten. Laat dan schrikken in koud water en zwier tot de bladeren goed zijn uitgelekt. … Read More